ЗНАМОГИКА ГЕО


ЗНАМОГИКА ГЕО

Тук ще разширим своите хоризонти за:

  • нашата невероятна планета, приютила ни гостоприемно и раздаваща своите богатства на всички живи същества, които я обитават.
  • географията като наука и като интересна област за изследване. Чували сте за известни пътешественици и естествоизпитатели, за търсачи на знания и на екстремни преживявания. За всичко това ще говорим тук.
  • Космоса - примамлив и безкраен. Няма човек, който да не отправя взор в звездното небе и да не се пита, има ли и друг живот там някъде, кои сме ние и защо сме тук, как да се усъвършенстваме така, че да развием невероятните възможности, заложени в нас априори, как можем да пътешестваме във времето и пространството.
  • Екологията е не просто модерна научна дисциплина. Тя е жизненоважна област за развитие и действие, от която зависи оцеляването ни като вид на планетата Земя (както и на самата планета). Екологичната криза, която на някои места е добила катастрофични размери, говори първо за нашата немърливост или откривено незнание на важните природни закони за опазване на равновесието на Земята, както и за очевидната, насъщна потребност да се погрижим за нашата планета, защото само така ще успеем не просто да оцелеем, но и да я обитаваме отговорно и разумно, да имаме добро бъдеще тук и сега, да оставим на децата си в наследство един гостоприемен, красив, уютен и щастлив дом.
  • Децата има какво да научат са своята планета още от най-ранна възраст. За това ще се погрижим и ние в Знамогика Гео, като им предложим интересни, предизвикателни и развиващи ресурси от всякакъв вид. На родителите им също, защото именно те са първият им ролеви модел, както и на техните добри учители - хора с творческа нагласа и визия за бъдещето, в ръцете на които е поверено отглеждането, възпитанието и образоването на новото поколение деца. 

Отговорното и устойчиво развитие на нашата планета е в нашите ръце.