Природата ни говори


Джоан Чен, Лий Пейс, Рийз Уидърспун, Лиъм Нийсън, Джулия Робъртс, Харисън Форд, Едуард Нортън, Пенелопе Крус, Робърт Редфорд, Иън Сомърхалдър и Лупита Нионго - все известни имена, обединяват усилия, за да дадат глас на природата.

Това е проект, в който посланието "Природата не се нуждае от хората. Хората се нуждаят от природата." изразява неосъзнавания досега факт, че ние сме гости тук, на тази планета. Тя е наш добър и гостоприемен дом и ще остане такъв, докато не нарушим неписаното споразумение да се развиваме и живеем на нея, да се радваме на нейната красота и щедрост, без да я нараняваме. Всички знаем първото правило за живот на Земята: "Не вреди!" То се отнася както за взаимоотношенията помежду ни, така и за глобалните ни взаимоотношения със самата планета - нашия общ дом, с всички негови обитатели - растения и животни, както и с природните елементи. Отговорността ни към този дом е наистина голяма, като към всеки дом..., само че в случая - планетарен дом. 

Кое не е ясно и защо се стигна до там? Кое подхранва човешката алчност и грандомания? Докога?!

Ако не отговорим на тези въпроси и ако не променим това, скоро тук няма да има място за нас. Планетата няма да го допусне. Вие бихте ли държали такива гости в дома си?!